CodeLobster IDE

Free cross-platform PHP IDE (HTML, PHP, CSS, JavaScript code editor) with support Drupal, Joomla, Twig, JQuery, BackboneJS, LaravelJS, Node.js, Fhalcon, CodeIgniter, CakePHP, Laravel, Magento, MeteorJS, Phalcon, Symfony, VueJS, WordPress, Yii
It is currently Wed Oct 20, 2021 4:41 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: accentuated characters
PostPosted: Sat Jan 09, 2021 3:49 pm 
hello,
I've got a weird issue with accentuated characters. UTF-8 strings are displayed as empty in the local variables pane of the debugger.
What am I missing ?
Thanks for help.


Report this post
Top
  
Reply with quote  
 Post subject: Re: accentuated characters
PostPosted: Sun Jan 10, 2021 7:48 am 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Sep 12, 2007 2:18 pm
Posts: 3740
Hi.

Could You, please, send us the screenshot and the source file?

Thanks,
Codelobster Team.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: accentuated characters
PostPosted: Mon Jan 11, 2021 8:28 am 
hello,
I'm working with joomla and when I run a query to retreive some data from a database, (utf_general_ci) I can't display the value in the debuger, I get an empty string. BUT I know that the data read is correct as I can process it when I pass it to a javascript function.


[code] $db = JFactory::getDBO();
$db->set_charset("utf8");
$db->setQuery($livereq);
$resu = $db->loadAssocList();
// the string should be "ceci est un deuxième essai"
$a=$resu[1]["FieldValue"];
//I get an empty result for $a , ONLY in the debugger
[/code]
It looks like a debuger pane utf-8 issue ?
thanks for help


Report this post
Top
  
Reply with quote  
 Post subject: Re: accentuated characters
PostPosted: Mon Jan 11, 2021 12:26 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Sep 12, 2007 2:18 pm
Posts: 3740
Hi.

Could You, please, try the following version:
http://codelobsteride.com/download/Code ... up_ftp.exe

Thanks,
Codelobster Team.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: accentuated characters
PostPosted: Sun May 02, 2021 1:30 pm 
hi,
great it works fine, I can read utf-8 strings in the debug pane now.
thanks a lot for this efficient support.
regards


Last bumped by Anonymous on Sun May 02, 2021 1:30 pm.


Report this post
Top
  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2016 phpBB Group