CodeLobster IDE

Free cross-platform PHP IDE (HTML, PHP, CSS, JavaScript code editor) with support Drupal, Joomla, Twig, JQuery, BackboneJS, LaravelJS, Node.js, Fhalcon, CodeIgniter, CakePHP, Laravel, Magento, MeteorJS, Phalcon, Symfony, VueJS, WordPress, Yii
It is currently Mon Oct 25, 2021 7:24 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: remote debugging does not stop on breakpoint
PostPosted: Tue Jun 29, 2021 2:54 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 29, 2021 2:42 pm
Posts: 1
I'm trying to enable remote debugging.
The remote server connect to the IDE, breakpoints are discovered but running does not stop on breakpoints.

Next is the log from server:

[96949] Log opened at 2021-06-29 14:37:04.931242
[96949] [Step Debug] INFO: Connecting to configured address/port: [MYIP]:9003.
[96949] [Step Debug] INFO: Connected to debugging client: [MYIP]:9003 (through xdebug.client_host/xdebug.client_port). :-)
[96949] [Step Debug] -> <init xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" fileuri="file:///var/www/vhosts/didaskoplatform.com/httpdocs/Admin_new/time.php" language="PHP" xdebug:language_version="7.3.28" protocol_version="1.0" appid="96949" idekey="[myidekey]"><engine version="3.0.4"><![CDATA[Xdebug]]></engine><author><![CDATA[Derick Rethans]]></author><url><![CDATA[https://xdebug.org]]></url><copyright><![CDATA[Copyright (c) 2002-2021 by Derick Rethans]]></copyright></init>

[96949] [Step Debug] <- feature_set -n show_hidden -v 1 -i 1
[96949] [Step Debug] -> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" command="feature_set" transaction_id="1" feature="show_hidden" success="1"></response>

[96949] [Step Debug] <- feature_set -n max_depth -v 1 -i 2
[96949] [Step Debug] -> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" command="feature_set" transaction_id="2" feature="max_depth" success="1"></response>

[96949] [Step Debug] <- feature_set -n max_children -v 100 -i 3
[96949] [Step Debug] -> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" command="feature_set" transaction_id="3" feature="max_children" success="1"></response>

[96949] [Step Debug] <- feature_set -n extended_properties -v 1 -i 4
[96949] [Step Debug] -> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" command="feature_set" transaction_id="4" feature="extended_properties" success="1"></response>

[96949] [Step Debug] <- breakpoint_set -t line -f "file:////var/www/vhosts/didaskoplatform.com/httpdocs/Admin_new/menu.php" -n 81 -i 5
[96949] [Step Debug] -> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" command="breakpoint_set" transaction_id="5" id="969490002"></response>

[96949] [Step Debug] <- run -i 6
[96949] [Step Debug] -> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="https://xdebug.org/dbgp/xdebug" command="run" transaction_id="6" status="stopping" reason="ok"></response>

[96949] [Step Debug] <- run -i 7
[96949] Log closed at 2021-06-29 14:37:05.965384

How can I do?
thanx


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: remote debugging does not stop on breakpoint
PostPosted: Wed Jun 30, 2021 6:51 am 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Sep 12, 2007 2:18 pm
Posts: 3740
Hi.

1) Please, be sure that your php.ini file includes the following line
Code:
xdebug.remote_autostart = 1;   

and "xDebug auto start" option (in the Codelobster Preferences) is turned on.

2) Please, send us whole output of the following PHP script:

Code:
<?php
print(phpinfo (INFO_ALL));
?>


and the screenshot of Preferences->Debuggers->PHP

Thanks,
Codelobster Team.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: remote debugging does not stop on breakpoint
PostPosted: Sun Jul 11, 2021 4:07 pm 
Admin Wrote:
Hi.

1) Please, be sure that your php.ini file includes the following line
Code:
xdebug.remote_autostart = 1;   

and "xDebug auto start" option (in the Codelobster Preferences) is turned on.

2) Please, send us whole output of the following PHP script:

Code:
<?php
print(phpinfo (INFO_ALL));
?>


and the screenshot of Preferences->Debuggers->PHP

Thanks,
Codelobster Team.

Thanx for your response. I've just realized that on the server there are the encrypted files :oops: . Replacing them with the source files debugger runs perfectly. :mrgreen:


Last bumped by Anonymous on Sun Jul 11, 2021 4:07 pm.


Report this post
Top
  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2016 phpBB Group