CodeLobster IDE

Free cross-platform PHP IDE (HTML, PHP, CSS, JavaScript code editor) with support Drupal, Joomla, Twig, JQuery, BackboneJS, LaravelJS, Node.js, Fhalcon, CodeIgniter, CakePHP, Laravel, Magento, MeteorJS, Phalcon, Symfony, VueJS, WordPress, Yii
It is currently Mon Sep 20, 2021 2:37 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Unable to use accents
PostPosted: Fri Jan 22, 2021 9:17 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 22, 2021 9:13 pm
Posts: 3
Hi,

First, thanks for port your IDE to Linux, however, at my Linux Mint 20.1, CodeLobster 1.10.2, I can't enter any accented character, such as à, é, ó, ã, or even use the ` for SQL statements.
When I try to enter an à, for an instance, it will just show a.
For SQL, to be able to do "SELECT * FROM `table_name`" I've to copy the ` from somewhere else.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Unable to use accents
PostPosted: Mon Jan 25, 2021 9:11 am 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Sep 12, 2007 2:18 pm
Posts: 3730
Hi.

Are You able to type à, é, ó, ã and so on inside some another editor?
How do You try to do it?

Thanks,
Codelobster Team.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Unable to use accents
PostPosted: Mon Jan 25, 2021 10:06 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 22, 2021 9:13 pm
Posts: 3
Yes, other than codeLobster I'm able to use these letters anywhere in the OS.
To produce these letters in a portuguese keyboard we press the accent we want followed by the letter to accent. Eg. press ^ then A (double press outputs the sign alone) to produce Â.
At CodeLobster trying to produce lone signs renders no output at all and accented letters will result as the letter without accent.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Unable to use accents
PostPosted: Thu Jan 28, 2021 7:09 am 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Sep 12, 2007 2:18 pm
Posts: 3730
Hi.

Could You, please, create a folder 'platforminputcontexts' in /opt/codelobsteride
and copy the following two files there:

http://codelobsteride.com/download/plat ... tplugin.so
http://codelobsteride.com/download/plat ... tplugin.so

Thanks,
Codelobster Team.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Unable to use accents
PostPosted: Thu Jan 28, 2021 12:05 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 22, 2021 9:13 pm
Posts: 3
Thank you for your support.
It worked perfectly.


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2016 phpBB Group